Tuesday, June 28, 2011

Lek Ar Bro..


saje je nak post ntuk kali nih pasal silat.. (silat lagi??) hehe..  sori ar der2 sekalian kalau aku asik cite pasal silat je.. mst korang bosan kan.. huhu.. xpe.. aku tetap nak cite gak..! yeah! wohoo..!

aritu waktu wajadiri kat UTP aku g sarapan.. time tgh dok sarapan ni de la pcik2 sbelah aku ni beborak.. drpd style dorang borak cam baru kenal je.. aku tedengar la de ayat pcik ni rancak becakap.. " ala skang ni xpayah blaja silat lagi dah.. g je siam amek pistol.. tembak je.." ewah2.. sedap nye cakap.. pdahal aku dok sebelah tu.. siap pakai baju silat lagi.. menyirap je aku dgr pcik tu mmbebel.. aku ase die pemandu bas tu.. cakap cm nak gempaq die hebat je.. haha.. geram plak..

mmg la pakai pistol je senang.. aku nak cakap ngn ko la ni pcik eh.. kalau ko nak g siam dr slangor ni contohnye.. ko bawak la bas ko tu.. ko ase dalam pejalanan ngn niat ko nak pistol tu xde halangan ke? ko ase spanjang perjalanan ko tu komfem ke slamat? ko ase spanjang pejalanan ko tu xde org ke acu pistol kt ko dulu? haaa.. jawab2.. sile2.. andai kate la dalam pejalanan tetibe de org ugut ngn parang nak duit.. haaa.. tak ke menggigil lutut ko.. jgn time tu ko ase mnyesal plak..

tu baru dlm pejalanan.. kalau dah sampai plak.. ko ase time ko nk bli pistol tu xde org pndang curige kt ko ke? tmbah plak ko org luar.. ko ase xde org nak kenekan ko ke sbb ko de pistol? haaa.. jawab lagi skali..

bukan nak mngate ko la pcik kan.. tapi sbenarnye kite blaja silat ni bukan niat nak bunuh org cm pistol.. niatnye juz nak ade ilmu ntuk pertahankan diri woi.. ILMU tu... ko xnak ke? dush! kan da kene pukul ngn aku.. hehe.. sori ter-emo skit.. ni sume pcik ni la nye pasal..

dalam Islam ade mewajibkan setiap org ntuk tahu mempertahankan diri.. de jgak termaktub dalam al-Quran supaya kita x lari kalau musuh nak berlawan ngn kita.. haaa.. tambahan plak bile Islam cakap dah WAJIB belajar.. maknenye ape? maknenye WAJIB laaa.. eh Nabi pn taw bergusti la wey.. haduish!

k cukup lah takat ni.. sbelom aku sakit jantung marah2 bek aku benti.. sihatkan badan aku nih.. huhu.. sebelum tu aku nak cakap lah.. skarang ni ramai yg xkesah kan pasal ilmu ni.. haaa.. tgk la nnt.. aku percaye satu ari nanti org ramai akn berpususu-pusu nak belajar ilmu pertahankan diri ni sbb takot.. so pk2 kan laa.. -sekian-

Monday, June 27, 2011

Apsal niieee...


aduuuuhhhh... apsal ngn aku ni.. huhu..

penah tak korang ase cm.. emm.. cm lapaaaa je.. padahal dah makan dah kol 7.30 pm td.. tapi still lapa lagi skang ni.. kol 11.10 pm.. huhu.. adoyai.. aku slalu gak cmni.. tap xdela slalu sgt.. aku ase la kn.. mungkin sbb metabolisma kot.. fuh.. asik lapa je keje ko eh prot.. sabo jelaa.. dah la xde mknn kat sini.. huhu..

naaak maaaakaaaannn..

Serangan Umum dari UNITEN (UTP 2011) [Naib Johan]

Brader crook aku sekalian.. ni la hasil kite yg training tak sampai sebulan.. hahaha.. musim depan kene train hard kalau nak Pingat Emas.. kredit to Fahmi sbb amek video nih.. tengok tol2 dan nilai sendiri..

video

Wajadiri Universiti Teknologi Petronas (UTP) dow..!


fuh.. penat dow.. huhu.. hari ni hari Isnin.. smlm n ari ni aku still lagi dihantui kepenatan yg aku xtaw bile nak ilang.. huhu.. arap2 xlame lagi la tu..

soo.. sedikit cite di UTP.. peeeh! mmg bez gyle..! team UNITEN sampai sane malam.. sampai2 je kitorang sume tecengan.. besa gyle kot UTP..! ngn bangunannye.. peeh!! sluuurp! besa ngn cantik.. mmg meriah ah.. memang xnafi kitorang sume tepegun ngn surrounding UTP.. huhu..

malam tu kitorang tido kat homestay.. aku xbley tido kot.. -_-!
xtaw laa.. mungkin nerves ntuk bertanding asenye.. aku asik igt buah silat je.. huhu.. tapi akhirnye aku berjaye gak pengsan dalam pkol 3.30 am.. yeah!

soknye ari sabtu.. aku bangon kol 6.20 am.. bengkak mate dow.. haha.. xckup tido.. siap2 then tros gerak ke UTP.. fuh.. bedebar..

tibalah mase aku betanding.. pup pap piap tang ketung aduh adeh..!! settle.. akhirnye part aku settle..! hahaha.. seronok.. tapi aku xtaw ape aku buat.. aku amek bahagian serangan umum.. aku xnampak pn budak2 ni serang aku.. aku men buat je.. aku cume nampak fizul.. serangan last.. huhu.. pas abestu de mmbe dr KUIS tegur.. "laju syial".. haha.. ake sengih comel je sbb aku mmg tol2 xprasan pe aku buat..

secara keseluruhannye mmg syiok ta hingat lah kat UTP.. satu kenangan silat yg menyeronokka.. aku yakin sume peserta dari pelbagai tempat mase tu tgh bermain ngn naik turun adrenalin masing2.. hahaha.. same cm aku.. siap bepeluh ag tu.. :p

thanx to crook aku yg bg komitmen cukup bagus kat aku.. n sori ar bro2 sekalian kalau aku de ter-emo skit ngn korang.. huhu.. pape pun tahniah sbb kite dapat gak Pingan Perak.. yeaaahh!! kite dapat kalahkan 14 IPT dow.. troskan kejayaan kite ntuk musim depan.. wohooo..!

-sekian-

Friday, June 24, 2011

Big Day


orait.. sebelum bertolak g samayang Jumaat n tros betolak g UTP Tronoh Perak.. nak post sikit lah.. huhu..

orait.. da sampai mase.. smoge pe yg aku n mmbe2 aku usaha nih mndatangkan hasil.. smoge aku tenang mnghadapi segala cabaran dari para pencabar laen.. fuh.. nerves la polak.. adeh..

UTP..! jage kau..! ngahahaha..

k lah.. -sekian-

Pre-Wajadiri (sehari sebelum g UTP)


fuh.. lebih kurang sebulan dah berlatih.. waktu berlatih dulu xde plak rase cuak.. lek je.. tapi bile due date da dkat.. terase la plak kecuakan n kebahangan pertandingan.. huhu.. xpe.. aku juz pikir prasaan aku ni mewujudkan saingan positif antara ipt laen.. elok la tu..

sok aku n rakan2 da nak gerak ke UTP, Tronoh, Perak.. fuuuhai.. lek zi lek bro.. huhu.. aku harap usaha aku n rakan2 dah cukup.. skarang ni juz doa dr aku sndiri n org sekeliling n xlupe jugak ntuk tawakal.. beserah setelah berusaha..

soo.. tu jelah.. aku sbenarnye ase adrenalin aku dah vibrate nih.. haha.. bek aku packing2 dulu n tros tido.. ari ni ase kepenatan yg teramat la plak.. -sekian-

Wednesday, June 22, 2011

Logo Persilatan



kalau tengok logo kat atas nih de tertulis "Ahmad" & "Muhammad" dalam jawi..

de maksud tersirat pada "Ahmad" & "Muhammad" tu.. secara permukaannye "Ahmad" bermaksud dalaman manakala "Muhammad" bermaksud luaran..

tu je nak kongsi.. juz nak kongsi kunci maksud logo ni.. -sekian-

wat de parking..!

petang tadi kol 6 - 7.30 pm aku de test.. alhamdulillah aku dpt jwb ngn oooook laaa.. huhu.. dah2 jgn bnyk tnye pasal test aku.. aku nak citer nih..

ptg tadi aku nak test.. so aku bcadang nak blaja kt umah mmbe aku.. aku blaja punye blaja punye blaja.. akhirnye aku pning pale.. sbb bnyk sgt bnde nak sumbat kt otak aku nih.. aku pn baring la menyejukkan otak yg tgh berasap.. huhu.. then scare kbetulan plak mmbe aku ni yg memang senonoh orgnye ajak aku tgk video pertukaran jantina (laki ke pmpuan) kat youtube.. pppeeeeeerrgghh!! nnggghhhh!! aaarrrggghhhh!! mcm2 bunyik aku kuarkan dow.. lagi skali.. pppeeeeeerrgghh!! nnggghhhh!! aaarrrggghhhh!!

xyah la cite camne video nyeeeehhh eh.. huhu..

geli tahap ape pn aku xtaw la nak cakap.. video dokumentasi tu aku tgk bukan mereleasekan tension aku.. mnambahkan kusut kpale ade laa.. siot tol!

pas abes tgk tu aku pning pale tros.. hahaha.. video dlm 7 minit aku bejaye abeskan.. fuhh! tapi bile pikir balik blajar 7 muke surat 7 jam pun xabes lagi.. haha.. mengong ko ni zi!

so pe yg aku dpt kali ni juz.. aku terpikir.. aku yg dah dijadikan sbgai laki ni msti de sbbnye.. aku dah mmg laki sjak aku lahir lagi.. so xde sbb aku nak tuka ke perempuan.. aku cume perlu hadapi situasi hidup aku sbgai laki seperti yg dah ditakdirkan.. mmg sume org berbeza situasi hidup n masalah hidup.. tapi dr pe yg aku tgk tadi, kite cume perlu tabah n sabar hadapi liku2 hidup.. dunia ni ne de mnde senang wey.. ko da xtahan nk g toilet pun ko kne gak cari duit bape sen nak masuk toilet.. tak ke susah tu.. ceh!

so juz troskan hidup cmne kite skarang.. n juz pcaye sume yg jadi de sebab musababnye.. -sekian-

Saturday, June 18, 2011

boot bola aku...


wey boot bola aku ilang wey.. huwahaha... alaaa... nak nangis aku.. bukannye aku campak luar rumah.. bukannyer aku ltak kat tengah jalan depan umah aku tu.. aku letak cantik je kat rak kasut dalam rumah.. tu pun kene angkat gak ker? aduuuuhh.. sedihnyer laaa...

aku baru je igat nak mulekan pagi ngn senyuman manis aku nih.. tgk2 plak de ruang kosong kat rak kasut yg mmbuatkan aku rase nak nangis dow.. huwaaaa... huhu.. T_T

aku xtaw la nape kasut boot bola aku yg ko amek.. jgn la wat aku cmni wahai org yg ambik kasut aku.. aku xwat pape pn kt ko.. npe ko nk wat pape kt aku.. ko taw x kemaafan antara manusia paling penting kalau nk jejak syurga.. kalau aku xmaafkan ko sampai bile pn ko xkan jejak syurga ko taw x dow? aduhaaaiii.. huhu..

tapi xpelah.. nak wat cmne.. aku juz anggap ko mungkin de sbb yg lg baik knp ko wat cmtu (aku harap la).. n klau boleh ko pulangkan la kasut aku (tolong laa).. kalau aku nak beli baru lari la bajet aku wei.. tu kasut adiah kot.. tergamak ko wat aku cmni kan.. (kan da emosi da).. huhu..

k lah.. au nak nangis jap.. pape pun smoge ko mndapat hidayah.. moge2 aku ni org last la yg ko curi.. sbb org xske brg die dicuri (kalau ko nak taw la kan).. aku pun taw ko xske brg ko dicuri gak.. aku taw tu.. then kesimpulannye jgnla ikut jejak langkah mencuri..

ingat bro.. kemaafan manusia tu penting.. selagi ko x bersemuke ngn die mntak maaf.. jgn la harap org tu akan maafkan ko.. org ni xsmuanye berhati lembut kalau nak aja org.. n jgn harap la ko nak mintak maaf ngn juz berpikir n berharap org tu akan maafkn ko.. hmmmh..! g balik laa..

p/s : semua ayat di atas tiade kene mengene ngn pembaca (kalau x mencuri ye).. harap maaf jike de terkasar bahase.. -sekian-

Monday, June 13, 2011

aku pikir jap...

aku ni dak laki (kot2 de yg xtaw la kan).. huhu.. emm.. ape aku nk cite eh..? aku baru je tepikir sbenarnye..

aku xtaw laa.. aku ni sjak bile ntah la kn.. aku senang kalau parents aku suh wat pape la pun kan.. aku klau boleh aku utamakan dulu pe yg dorang suh wat.. aku xase waktu aku kcik dulu aku cmtu.. aku ase time aku kcik dulu dahsyat skit kot.. huhu.. susah gak ar nak dgr cakap.. degil cm hape ntah aku pn xtaw.. haha..

hmmm.. bile pkir balik upenyer bnyk bnde yg watkan aku brubah.. salah satunye mungkin didikan drpd org skeliling aku yg watkan aku brubah sikit demi sikit.. mcm mak ayah(of koz la),cikgu,arwah atuk n nnek, n penglaman.. dulu kalau parents aku suh wat tu ni aku wat xtaw.. tp skg kalau dorang suh wat tu ni aku laju je kate boleh.. aku xase pn bnde yg aku wat ntuk dorang mmbebankan aku.. tp aku ase puas pas settle tu ade laa.. hmmm.. sedang berfikir...............................................

stakat ni tu jelah.. bukan nak kate aku riak ke poyo ke pebende yg sekutu dgnnye.. tp aku juz nk tekankan bile aku makin mmbesar ni aku makin senang n selesa kalau aku wat pape yg parents aku suh.. datz all.. -sekian- (luahan hati -_-!)

Monday, June 6, 2011

kalau laaa...

aku baru je pas tengok wayang ngn ain n adek2 die aritu.. cite pe..? haa.. aku tgk cite Nur Kasih The Movie... huhu.. jiwang karat gak aku ni.. bagi aku cite tu bez.. dalam die cite pasal keredhaan, die ade gak selitkan something..

ade satu scene ni yg adam (remy ishak) bukak kelas mcm kaunseling ntuk budak2 yg agak nakal skit.. dalam scene tu adam aja dorang skit demi skit pasal Islam ngn niat nk bagi kesedaran kat dorang.. ade 1 hari tu plak adam ajak la ustaz ni dtg ntuk kejesame ngn adam.. sape plakon ntah aku pn xknal.. ustaz tu plak bawak watak emm.. cm xbape gemar la org yg xikot ajaran Islam.. yg die cakap kt adam die xnak aja budak2 yg xpakai tudung.. xsuke kelas bercampur laki pmpuan.. xsuke laki pmpuan bergaul dalam 1 kelas.. last2 die cakap ngn adam die xboleh bagi kejesame ngn adam.. aku dgr die cakap tuuu.. peh! sakit ati dow..
bukan pe.. budak2 tu nakkan kesedaran.. bukan nakkan kritikan. dorang datang kelas adam tu pun da cukup bagus da tu.. menunjukkan die ade niat nak blajar n nak sedar.. ini ustaz ni plak wat prangai.. jadi kalau ustaz ni keje die nak aja org2 yg g surau or masjid.. nak aja org yg dah mmg sedar.. ape cer.. budak2 yg kat lorong2 yang masih lagi terkapai kapai pe cite beb? sape nak ajak dorang g jalan yg betol? halamak ai.. sabo jela... huhu.. kan da emo skit aku nih.. sori2.. :p

k tu tok scene kesedaran..

lagi satu scene plak scene yg last2.. da nak abes.. scene ni aidil (fizz fairuz) dibelasah oleh sekumpulan dak2 nakal sampai bedarah.. lbih kurang dalam 4-5 org cmtu.. aku pn xigt.. n then masok plak mamat tolong aidil.. tapi ape kan daye.. mamat meninggal dipukul ngn sbatang besi oleh jamal.. kat scene ni aku tersentak skejap.. bukan pe.. terpikir la kan.. kalau la si mamat or si aidil ni de ilmu sikit pasal pertahankan diri.. dapat gak dorang survive attack tu.. huhu.. baru la aku sedar yg seni pertahankan diri ni bukanlah satu ilmu kolot (bak kate org skarag la kan).. kita masih lagi boleh gune dalam keadaan tertentu.. contohnye cam dalam scene yg aku cite ni.. insya-Allah mamat ngn aidil selamat kalau dorang ade walaupun sikit pasal ilmu pertahankan diri ni..

gambar hisan jer

kbanyakan org skang cakap.. "alaaa..zaman skang ni pakai pistol je..mati tros"...  memang la pistol tembak mati.. tapi ramai ke yg pakai pistol? snang ke nak dapat pistol.. aku ase lagi banyak kes org kene tetak ngn parang.. tikam ngn pisau.. pukul ngn besi (cm dalam cite ni).. n mcm2 lagi laa.. n bayangkan kalau kite de ilmu pertahankan diri.. insya-Allah kite akan survive ngn snjate2 mcm tu.. n bagi pistol plak.. peluru pistol begerak lurus (kalau nk taw la kn).. jadi renung2 kan lah ye kawan2.. -sekian-

Sunday, June 5, 2011

gile sabun wey

aku saje je nakmpost tgh2 pagi bute ni.. sbb aku EXCITED gyle.. hahaha.. aku da gile.. haha..


tadi aku tgh nak isi refill mandian kat toilet.. (orang xde keje refill mandian tgh2 pagi bute) hehe.. bukan pe der.. malas nak bangon pagi sok mamai2 wat refill mandian.. kang xpasal aku refill dalam perut aku kang.. hahaha.. tgh mamai la katekan.. mcm2 boley jadi..


sbenarnye key penting kat post aku kali ni juz nk nyatekan yang.. emm.. cmne nk ckp eh.. aku sbnrnye dari dulu lagi cari sabun yg aku nak cari.. haaa.. pning kan? mst korang tertanye asal aku x cari je kat kdai.. haha.. kn,kn,kn.. :p   jawapannye.. mmg aku nak cari.. tp aku xtaw pe jename sabun tu.. citenye aku try mmbe aku punye.. try punye try.. sdap plak ase.. ase segar gyle badan aku.. aku pn g la bli cm mmbe aku nye.. ceh..! laen..! aku siasat balik upenyer die refill.. haha.. die pn lupe sabun ape.. adoi..


sjak dari ari tu aku pakai maaaaaaacam2 jenis sabun.. tp x satu pun same ngn ape yg aku nak cari.. huhu..


jeng,jeng,jeng.. bermulalah.. sbenarnye yg suh aku bli refill ni ain (makwe ku).. huhu.. die kate sdap.. aku pn bantai jela.. punye la lame aku simpan.. sbb nk abeskan mandian yg lame.. xnak mmbazir.. huhu.. n then pada malam ini.. aku dah jumpe sabun yg aku naaaaaak... hahahaha.. (gile)


cube korang bayangkan eh.. punye la lame aku cari.. xjumpe pn.. tapi skali je ain (makwe ku) suh bli.. tros kene yg tepat.. peh! ajaib..


tu lah kalau dah kate takdir tu.. memang kerja Allah sahaje.. sesungguhnya Dia je yg mengetahui segala yg dah berlaku, yg sedang berlaku n yg akan berlaku.. soo ntuk post kali ni perkara ni la yg wat aku betol2 teruja dgn kekuasaan Dia.. :) -sekian-







ni sabun buku, aku bli yg mandian nye.. bezzzzz.. :p

Saturday, June 4, 2011

aku bukan ape la kan

aku bukan pe laa.. aku cume terpikir je sejenak tadi..

aku baru nak makan tgh hari kat food court.. patu tetibe aku pikir balik.. aaahhh.. smayang dlu ah.. tenang sikit nk makan pas smayang.. huhu.. aku pun tros begerak ke masjid.. dalam pejalanan aku tetibe tepikir.. haa.. ni baru masuk topik btol ntuk post kali ni.. tadi tu intro je.. orait,orait..k,k..

aku tepikir la kan.. aku ni yg begelar student.. n aku dikelilingi oleh kengkawan.. tu of koz la.. adoyai.. huhu.. tapi yg mmbuatkan aku lagi tepikir.. ngan dahi bekerut.. sambil melangkah ke masjid.. aku ni x la pandai sangat belajar.. asal exam je menonggeng.. asal exam je menonggeng.. n exam seterusnye pun aku menonggeng jugak.. ape nak jadi laa.. tapi klu pasal smayang.. smayang aku mmg jage.. hmmmm..

tp kbanyakan membe sekeliling aku yg pandai2 ni.. yg exam x langsung menonggeng.. emm.. susah skit nk sebut nih.. emm.. kebanyakannye.. emm.. kurang jg smayang.. erti kate yg lain nye.. x smayang pun.. huhu..

tu lah.. aku da sampai masjid nih.. masih gak terpikir.. aku yg usaha jg ibadat aku n blajar.. tp x jugak terer blajar.. mmbe2 aku plak enjoy je.. suh smayang die kate nanti.. tp gempak le pulak blajar.. huhu.. dugaan tol..

aku bukan la nk memburukkan sesape or mmbe2 aku.. kpd mmbe2 aku sori ar bro.. wa xmksud pun.. n aku jugak bukan la nk kate aku ni alim sgt or perfect.. tp tu lah.. aku de perhatikan gak.. de mmbe aku ni yg die ni mmg btol2 jage smayang die.. lg hebat jage dr aku.. tp kurang gak dalam belajar.. sian gak aku tgk die..

skang ni da selesai smayang.. tp masih lg tepikir bende ni.. aduuih.. pergilah jauh2.. aku xnak hirau laaa.. huhu.. n akhirnye ntuk puaskan hati aku ntuk sementara.. aku anggap ini sumenye dugaan dr Yang Maha Esa.. aku anggap.. klu Dia xbuat mcm ni kt aku.. mungkin aku akn lupe pd Dia.. sungguh bertuah aku masih igt lagi pd Dia.. sdangkan ramai lg kat luar tu yg hilang arah dibangga dengan kejayaan.. aku berpegang pd kata2 seseorang kawan.. “sentiase bersangke baik dengan Allah”..

jawapan aku wat sementare ni mmg btol2 wat aku tenang.. tp pada hakikatnye aku mmg nk cari jawapannye.. knp de org yg berjaya sesangat sangat sedangkan die kurang ataupun dlm bahase kasarnye tak pun beribadat pada Yang Maha Kuasa..

akhirnye aku tros g makan kat food court.. hehe.. -sekian-
Powered by Blogger.